Snipe55_2_1378192350.jpgNok en gang strømmet tusenvis av besøkende til marken i den gamle bydelen Snipetorp.

I noen får hektiske timer var gatene fulle av kremmere, jøglere, vaffelselgere, musikanter og ikke minst glade Skiensborgere og andre mer langveisfarende.

Snipetorpprisen til Thor Øistein Eriksen
Under åpningen av årets marken fikk Thor Øistein Eriksen  tildelt Snipetorpprisen 2013 for sitt arbeid med boken "Folk i trehus og på brustein" Om Snipetorp og Kleiva. Boka har fått en fantastisk mottakelse og er allerede utsolgt!

Som en gammel bestemor
Direktør i Innovasjon Norge Telemark, Bård Stranheim åpnet årets marken og i sin tale sammenlignet han Snipetorp og Kleiva med det å komme hjem til en "gammel bestemor" -et trygt og godt sted å være.

Stort dugnadskorps
Uten et stort dugnadskorps hadde det ikke vært mulig å få i stand et slikt arrangement. Det var ca 60 av beboerne i velområdet som stilte opp med både kakebaking, rigging av telt, salg av pølser, vafler, marmeladeproduksjon og alt som hører et marked til. De to eldste medhjelperne, Åse Boman-Larsen og fru Rangfred Hanssen nærmer seg 90 år og stiller hvert år opp som selgere av varer i velforeningens egen bod. Og den yngre garde var representert ved vaffelløpesjef Felix Volpe og suppeselger Magnus Grytnes.

Beste stand til Nyhus Gård
Ingen marken uten utstillere og salgsboder. Ca 125 utstillere deltok på marken og her var det alt fra ølvotter til keramikksmykker, persille til honning, "snurrepiperier" til malerier og ikke minst plommer fra Nyhus Gård. Nyhus Gård er en utstiller som har deltatt i mange år og har en jordnær stand som står i stil til både produkter og selgere; Kari og Halvor Nyhus. Og i år ble de belønnet med årets stand og fikk utdelt en "Ibsen bokstøtte" samt diplom.