Skiens største endags-arrangement, Snipetorpmarken, blir i år arrangert søndag den 1. september kl. 12-16.

125 salgsboder

Snipetorpmarken er et populært marked å delta på og det er ikke mindre enn 125 utstillere som kommer med varene sine førstkommende søndag. Interessen har vært så stor at arrangøren, Snipetorp og omegn vel, har operert med ventelister.

Salgsbodene inneholder alt fra hjemmestrikket barnetøy til smykker, kurvarbeider, såper, keramikk og glass. På Snipetorpmarken finner du det meste. Et eget mattorg har vært svært godt besøkt med boder som selger frukt og grønnsaker, knekk og honning og ikke minst Gregorius kjøttsuppe. Også i år er det et bruktmarked i området Nordre Fjellgate/Kleivgata. Utstillerne kommer fra hele Telemark og nabofylkene, spesielt fra nabobyene i Vestfold.

Åpning av marken kl. 12.00

Paraden med Skien Skolemusikk i spissen i år går fra Snipetorpgata 25 til Trekanten eller krysset Bratsberggata/Kleivgata. Direktør for Innovasjon Norge Telemark, Bård Stranheim åpner marken i år. Og Snipetorp-prisen utdeles i år for tredje gang. Prisen går til en enkeltperson, organisasjon en eller bedrift som har bidratt til ny aktivitet eller forskjønnelse av velområdet. I 2012 gikk prisen til behandlingssenteret Tyrili Sør for restaurering av eksisterende hus i Snipetorpgata.

Ny bok om Kleiva og Snipetorp

Journalist og nå forfatter, Thor Øistein Eriksen har i disse dager lansert sin bok « Skiensfolk i trehus og på brustein». En bok om Kleiva og Snipetorp. Boka er full av historier om mennesker som bor og har bodd i områdene. I denne boka blir du også med inn i noen av de mange koselige og historisk interessante husa i Snipetorp og på Kleiva. Selvsagt blir boken å få kjøpt på Snipetorpmarken,hvor forfatteren stiller med egen bod.

Koselige cafeer med musikk og underholdning
Ingen av de flere tusen besøkende skal behøve å gå sultne hjem fra marken. Det er en rekke caféer og spisesteder som selger alt fra vafler til suppe, kaffe, pølser, kaker og brus.

Omfattende kulturprogram

Forestillingen til buktaler Erik Mogeno i Ibsengården blir en ønskereprise i 2013 med tre forestillinger for de minste. Kultursjef, Thove Marie Johansen, nevner i fleng andre innslag som Glajazzgjengen som spiller ved Madame Rundholmens café, Real Rooths i hagen på Bloms Minde, Sikia koret som deltar på åpningen og ikke minst styltegruppe Aldebaran.
Her finner du hele kulturprogrammet

Støtt arrangement

Arrangøren, Snipetorp og omegn velforening, håper alle vil støtte dette gratis arrangementet gjennom å kjøpe Snipelodd. Gevinsten er et gavekort på kr 5000,- fra Servicebyen Skien.

Kom til marken til fots

Det blir trangt i de koselige, smale gatene denne søndagen. Arrangøren oppfordrer folk til å la bilen stå, og i stedet ta den hyggelige spaserturen inn i markensområdet.