Det er en rekke næringslivsaktører som driver sin virksomhet i velområdet; butikk for redesign og retro, trykkeri, sykepleieartiker, bilverksted og ikke minst Bratsbergkleiva skole.

Sjappa - den nyeste butikken i velområdet. I lokalene til den tidligere dagligvarebutikken finner du nå både redesignede klær, retro og brukt. Velkommen inn!

Thure Trykk AS er den største private bedriften med 17 ansatte . Thure Trykk er et moderne trykkeri som ligger i krysset Bratsberggata - Tomtegata. Wenche og Per Thure Halvorsen investerte hele 5.000.- kroner i enkle trykkmaskiner høsten 1964, og hadde første driftsår en omsetning på beskjedne 200.000. De startet med å trykke brevark, merkelapper, esker og lignende - og drev trykkeriet alene i nesten 17 år. Det ble gradvis ansatt flere medarbeidere - ikke minst gjennom 2. generasjon, sønnen Jan Thure Halvorsen. Thure Trykk AS

Janus Sykepleierartiker, Snipetorpgata 3 drives av John Fjelldalen som selv bor litt lenger opp i gata, i Vognmannens Hus. Her finner du alt av støttebandasjer, sykepleierartikler, hjelpemidler etc. Tlf. 35 52 32 78.

Kleiva Bilverksted ligger i Tomtegata, like ved Brekkeparken. Kleiva bilverksted er et lite firma, godt kjent i lokalmiljøet og utover bygrensene. Her startet det med reparasjon av kjerrehjul og umotoriserte kjøredoninger - vognmannsforretning. Etterhvert så ble det salg av Peugeot m/reparasjoner av disse og andre merker. Da het firmaet Bilsalg AS. Kleiva Bilverksted startet opp i 2002. Idag har bedriften 3 ansatte og er tilknyttet bilverkstedkjeden Bilxtra som er underlagt Norgesstørste slitedelsleverandør Sørensen og Balchen. Kleiva Bilverksted

Bratsbergkleiva skole er en barneskole med elever fra 1. - 7. trinn. Det er ca. 360 elever fordelt på 18 grupper. Skolen er arbeidsplassen for ca. 30 lærere, rektor, inspektør, vaktmester, leder av SFO og ca. 12 assistenter .

Skolen ligger i Øvregate og rett nedenfor skolen er historiske Snipetorp. Den eldste delen av Skien. Nord for skolen ligger Brekkeparken som er en del av Telemark Fylkesmuseum. Skolen har et utrolig fint samarbeid med museet og bruker parken til forskjellige aktiviteter som uteskole, avslutninger. Skolen er den eldste i byen. Bygget stod ferdig i 1911, ble påbygget med anneks, seks nye klasserom og festsal i 1956. I 2002 ble det satt inn heis og ventilasjon, samt at annkset ble bygget om. Som en bynær skole har man gode muligheter til å få med seg kulturbegivenheter i sentrum.